Anastasija Jevstjuškina

2024. gadā Rīgas Stradiņa universitāte, Rehabilitācijas fakultāte, profesionālais bakalaura grāds veselības aprūpē un uztura speciālista profesionālā kvalifikācija
2024. gadā prezentējusi zinātnisko darbu “Antioksidanti: vai tie ir efektīvi pret ādas novecošanos?” Rīgas Stradiņa universitātes zinātniskā pulciņa ietvaros.
2024. gadā “4th International Conference Nutrition and Health” dalībniece.
Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas biedre.
- Izvērtē pacientu veselības stāvokli, aplūko asins/urīna analīzes un izmēklējumus, izvērtē pacienta uztura paradumus un esošo ēdienkarti.
- Sniedz svarīgāko informāciju par sabalansēta uztura izvēli, svara kontroli (gan liekā, gan nepietiekama svara gadījumā), kā arī par uztura pielāgošanu dažādiem veselības stāvokļiem, piemēram: ādas slimības, vielmaiņas traucējumi (diabēts, podagra); sirds un asinsvadu slimības; kuņģa-zarnu trakta slimības; alerģijas un pārtikas nepanesamības; autoimūnās slimības; sportistu uzturs.
- Sagatavo vienas vai divu nedēļu individuāli pielāgoto, fiziskām aktivitātēm adaptēto ēdienkarti.
- Izvērtē 5 dienu uztura dienasgrāmatu.
- Pieņem pieaugušos un bērnus no 5 gadu vecuma.
Es uzskatu, ka veselība un skaistums iet roku rokā ar uzturu. Savā praksē balstos uz zinātniskiem pierādījumiem, analīžu rezultātiem un katra pacienta individuālajām vajadzībām. Precīza un pielāgota uztura pieeja ir būtisks atbalsts hronisku slimību ārstēšanai un profilaksei, tajā skaitā arī ādas stāvokļa uzlabošanai